Winst Van Lubeck en Groeskamp bij vierde crossloop van ZDH

Twee oud-Texelaars gingen vrijdag bij de vierde crossloop van ZDH op de acht kilometer met de overwinning aan de haal.

Ingrid van Lubeck won de acht km voor vrouwen in 39,26 min, Sjoerd Groeskamp won de acht km voor mannen in 35.41 minuten. De acht km voor veteranen kwam in handen van Tobias Bakker die na 31.46 min over de finish kwam.

Jordy Vinke uit Oudeschild was in 15.20 min de snelste op de vier km voor de mannen. Nina Bungert uit het Duitse Lünen won dezelfde afstand bij de vrouwen in 17.33 min. Teun Nieuwenhuizen uit Zwolle was in 17.58 min de snelste bij de vier km voor de jeugd. De jongste jeugd die meedeed aan de één kilometer miniloop hield het spannend: er zat maar drie seconden verschil tussen de nummers één en drie. Nummer één was Hannes van de Wetering uit Broek in Waterland in 3.47 minuten. Tweede was Floris Jacob Toutenhoofd uit Heerenveen in 3.49 minuten, één seconde later gevolgd door Julian Bruins uit Emmen die derde werd. Bij de meisjes was Fransien Toutenhoofd uit Heerenveen de snelste op de één km in 4.18 min. Tweede werd Tess Brandenburg uit Den Burg in 4.32 min en de derde plaats was voor Sienna van Arkel uit Hilversum die drie seconden na Tess over de finish. Sienna is de dochter van Ingrid van Lubeck. In totaal deden 84 lopers mee aan de crossloop in de omgeving van Den Hoorn. De vijfde ZDH-crossloop is komende vrijdagavond. Inschrijven is mogelijk vanaf 18:40 uur bij de kantine van ZDH aan de Witteweg net buiten Den Hoorn.