De uiteindelijke winnaar Edwin Veenstra links op de foto.
De uiteindelijke winnaar Edwin Veenstra links op de foto. Foto: Cees Timmer

Edwin Veenstra wint van de wind bij strandloop bij paal 28

Met windkracht 5 uit zuidwestelijke richting wist Edwin Veenstra uit Enschede zijn medelopers bij laag water voor te blijven. Hij finishte in 35:12 minuten. Halverwege liepen zijn 3 medevluchters nog bij hem.

Als beste van de rest werd Harold Engels uit Staphorst met 4 seconden verschil tweede en de 21 jarige Duitse Inga Behnen werd met 35:21 derde en eerste vrouw. Matthieu Huisman uit Rouveen moest iets meer toegeven en eindigde in 35:33. De 4 km lopers hadden de laatste 2 km. pal tegenwind en dat viel niet mee. Chris Nieuwenhuis uit Groningen, kon het best met de omstandigheden omgaan en finishte in 16:46. Bij de vrouwen won de Duitse Silvia Dohmeier Fisher in 21:47. De jeugd mocht weer 3 strandpalen ver en weer terug. Deze 1200 meter werd het snelst gelopen door Hannes van der Wetering uit Broek in Waterland in 5:18. Hessel Oswald uit Harlingen zat hem op de hielen en zat er maar 2 seconden achter. Waar Floris Jacob Toutenhoofd uit Heereveen met 5:25 het podium compleet maakte. Bij de meisjes won Carice Woudenberg uit Hoorn in 5:55. Het zilver was voor Britt Willemse uit Loerbeek in 6:23 en de derde plek werd bezet door Texelse Eva Vlaming in 6:56. Alle uitslagen en foto's staan op avtexel.nl . De volgende wedstrijd van AV Texel is a.s. zondag de Turfveld Zomercross. Inschrijven vanaf 10:00 uur bij boskiosk 't Turfveld. De start is om 10:30 uur.