Gezochte auto van weg gehaald dankzij oplettendheid bij TESO

Dankzij oplettendheid van medewerkers van TESO is dinsdag een 29-jarige man gepakt die ervan wordt verdacht maandagavond een verkoopkraam langs de Laagwaalderweg aan gruzelementen te hebben gereden.

De veroorzaker was doorgereden na het ongeval waarna de politie via de social media een signalement verspreidde van een witte BMW met Duits kenteken. Medewerkers van TESO zagen dinsdag op 't Horntje een beschadigde witte BMW met een Duits kenteken op een takelwagen de boot oprijden, waarna het vermoeden rees dat dit wel eens de gezochte wagen kon zijn. De politie werd gewaarschuwd, waarna die de witte BMW opwachtte in Den Helder en staande hield. In de wagen zaten twee mensen, de bestuurder was een 29-jarige man uit India.

Volgens de politie wordt nu onderzocht of de auto aan het ongeval te koppelen is. Er gaat ook verhoor van de bestuurder plaatsvinden. Dat moet onder meer antwoord geven op de vraag of hij gemerkt heeft dat hij de verkoopkraam langs de weg geraakt heeft en wel of niet bewust is doorgereden. Het is niet bekend of de man mogelijk onder invloed was.

De kraam langs de Laagwaalderweg was van Trudy Grootjen uit Oudeschild. Ze had hem al zo'n vijftien jaar. Er lagen veelal zelfgemaakte goederen in. Volgens Trudy was alles stuk en heeft ze de spullen moeten weggooien. Ze kan nog niet zeggen of ze een nieuwe kraam neerzet. De lol was er volgens haar ook al vanaf geraakt, omdat er al meermalen wat gestolen was. Behalve de kraam werd eveneens een brievenbus omver gereden.