De situatie aan de Gasthuisstraat eerder deze week.
De situatie aan de Gasthuisstraat eerder deze week. Foto: Henriëtte de Wit

Verkeerschaos kruising Hollewal/ Gasthuisstraat

Parkeerchaos, afgelopen week op de kruising van de Gasthuisstraat en de Hollewal in Den Burg. Door geparkeerde auto's op de stoep ontstaan volgens omwonenden gevaarlijke situaties. "Ontzettend gevaarlijk. Ik hoop dat jullie nu eindelijk wat paaltjes gaan plaatsen zodat kinderen en bewoners van het verpleeghuis en alle andere mensen weer veilig zijn op de stoep. We zien hier nu bijna wekelijks auto's op elkaar botsen", schrijft Henriëtte de Wit.

Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt de chaos in eerste instantie veroorzaakt door Texelaars met een bedrijven parkeerkaart. "En als er dan één of twee auto's staan, gaan anderen er achter staan. De bedrijven zijn op hun ongewenst gedrag aangesproken", laat de gemeente weten.

Met de leiding van verpleeghuis is afgesproken dat bezoekers die komen met een bedrijfsauto, achter de palen mogen staan of mogen parkeren op de personeelsparkeerplaats.

"Er worden geen palen op het trottoir geplaatst, maar de situatie wordt, met name bij marktdagen goed in de gaten gehouden", besluit de gemeente.