Het Bassano Quartet.
Het Bassano Quartet. Foto: Karin van der Meul

Bassano Quartet

In de rooms-katholieke Francesca Romana-kerk in De Cocksdorp wordt dinsdag 13 augustus een zomeravondconcert gegeven door het Bassano Quartet. Het concert begint om 20:15 uur en is gratis toegankelijk. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Dit professionele blokfluitkwartet was vier jaar geleden ook al te gast en speelde toen voor een bomvolle Waddenkerk. Op het programma staan voor blokfluit ongebruikelijke en deels door het kwartet zelf gearrangeerde werken van Johann Christian Bach, Reicha, César Franck, Brahms, Koechlin, Debussy, Stravinsky en Poulenc. Een kleurrijke reis door classicisme, romantiek en post-romantische stromingen, waarmee het kwartet de blokfluit een nieuw geluid wil geven.

Man kan muziek verwachten die afwisselend speels en ingetogen is van aard, bevlogen samenspel en een keur aan bijzondere blokfluiten van sopraan tot contrabas, die bijna allemaal uit het atelier komen van de vermaarde blokfluitbouwster en tevens kwartetlid Adriana Breukink. Ook een aanrader voor jeugdige blokfluitisten, zij zijn net als andere geïnteresseerden van harte welkom om na afloop een kijkje te nemen bij de instrumenten en vragen te stellen.