De kunst is nog de hele maand augustus te zien.
De kunst is nog de hele maand augustus te zien. Foto: Marijke Bakker

Expositie Texelse kunstenaars in Hoeksteen

Marijke Bakker, Rob Souverein en Marja van Etten exposeren de hele maand augustus in 'De Hoeksteen' aan de Kerkstraat in den Hoorn.

Marijke heeft, als gepensioneerd docent, een opleiding ruimtelijk vormgeven gevolgd aan de Crejat in Alkmaar. Haar inspiratie vindt zij in menselijke interactie en emotie. Zij gebruikt allerlei materialen, passend bij haar onderwerp. Liefst natuurlijke materialen: klei, hout en steen, maar ook wel Acrylic One (een afbreekbare kunststof op latexbasis). Zij werkt zowel figuratief als abstract en gebruikt weinig kleuren, wel graag contrasten.

Rob, gepensioneerd docent techniek, maakt objecten van materiaal waar een verhaal achter zit. Het is gevonden op straat, in de natuur of gekregen van vrienden. Van koper, zink en hout maakt hij hangend werk en sculpturen. Zijn werk is strak en hij laat het materiaal spreken.

Marja haalt haar inspiratie uit de natuur en de seizoenen. Ook zomaar een beeld op straat of een bepaald gevoel laat ze terugkomen in haar, voornamelijk abstract, werk. Haar uitdaging is licht en beweging te creëren, om hiermee de aandacht van de kijker vast te houden. Ze gebruikt hiervoor materialen zoals hout, kunststof, draad en papier, veelal bewerkt met acrylverf. De expositie is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag. Van 11:00 – 16:00 uur.