Vrouwen van Nu De Cocksdorp/

Eierland na zestig jaar opgeheven

In de ledenvergadering op 1 augustus van de afdeling De Cocksdorp/Eierland van de Vrouwen van Nu is met grote meerderheid van stemmen – 45 van de 46 – door de aanwezigen voor de opheffing van de afdeling gestemd.

Al enige tijd is het heel moeizaam om leden te activeren zitting te nemen in het bestuur. Bestuursleden, die hun zittingsperiode al achter de rug hebben, draaien nog jaren mee om alles rond te krijgen. Veel leden zijn al heel lang lid en hebben al eens in het bestuur gezeten, maar ook de leeftijd speelt een rol.

Jongere aanwas is er nauwelijks. De bijeenkomsten worden om diverse redenen minder goed bezocht, zoals reisafstand, ziek en zeer en vooral ook andere verplichtingen. Over de opheffing wordt al enige tijd gesproken. Dit is niet iets, wat alleen op Texel het geval is. Landelijk hebben de afgelopen periode al 23 afdelingen hun lidmaatschap opgezegd. Ook wordt er, op initiatief van één van de leden, al enige tijd gesproken over het starten van een groep "Vrouwen van Texel". Dit levert voordelen op. Alles kan wat informeler, het ledengeld blijft op Texel en gaat niet – zoals nu – voor bijna de helft naar de landelijke en provinciale kas.

De onderdelen Cultuurclub en Leesclub van de Vrouwen van Nu kunnen hun activiteiten gewoon voortzetten, ook daar is de landelijke vereniging niet voor nodig. Echter de leden die soms meegaan met de georganiseerde reizen moeten lid blijven, of nu dus lid worden van de landelijke vereniging, om hiervan nog gebruik te kunnen maken.

Lees verder op pagina 6.