Nog geen ontwerp voor speeltuin

Er is nog geen ontwerp van een speeltuin voor de plek van de oude Kompasschool aan de Molenstraat in Den Burg.

Op het moment wordt er gewerkt aan een ruimtelijke invulling van de plek waarbij naast woningbouw ook de onderwerpen 'groen' en 'spelen' worden meegenomen. Dat heeft de gemeente laten weten naar aanleiding van een verzoek van de buurt om bij de bouw van nieuwe woningen op de plek van de oude Kompasschool ook een speeltuin met trapveld terug te laten komen.

Het onderwerp kwam al kort even aan de orde in de raadscommissie van 1 juli. Wethouder Edo Kooiman liet op vragen van commissielid Elias Marseille (GroenLinks) weten dat er wordt bekeken of er een speeltuin in de plannen kan worden meegenomen. Dat hangt volgens hem mede af van andere speelvoorzieningen in de omgeving.

Er zijn plannen voor 12 tot 14 verschillende soorten woningen en het college is ook op verzoek van de raad aan het bekijken of er mogelijk nog meer woningen op het terrein kunnen komen.

De inrichting van de speeltuin is nog niet klaar, er wordt op dit moment gewerkt aan de ruimtelijke invulling van de locatie waarbij groen/spelen wordt meegenomen.

Is het zo duidelijk?