Acrobatiek, Jan Willem Vlaming op het bord van de messenwerper, jongleren, steigerende paarden, trapeze en clowns bij Circus Renz Berlin.
Acrobatiek, Jan Willem Vlaming op het bord van de messenwerper, jongleren, steigerende paarden, trapeze en clowns bij Circus Renz Berlin. Foto: Gerard Timmerman

Hoogstandjes en fratsen in show Circus Renz Berlin

Hooggeëerd publiek! Met name Texelaars op de tribune bij Circus Renz Berlin, dat dit keer was neergestreken in een weiland aan de Hallerweg bij Den Burg. Groot en klein zagen een afwisselende show waarin paarden en pony's allerlei kunsten vertoonden, acrobaten op elkaar klauterden, kunsten uithaalden met het springtouw en waarbij op de trapeze in de nok van de tent halsbrekende toeren werden uitgehaald.

Toeschouwer Jan Willem Vlaming moest er aan geloven toen de clown een mikpunt zocht om zijn kunsten als messenwerper te vertonen. Het leek er slecht uit te zien voor de Oosterender toen hij met handboeien aan het bord werd geklonken en een zwarte kap over zijn hoofd kreeg. Zo zag hij niet dat de messen die hem rakelings misten er door een helper in werden gestoken. Eind goed, al goed. In de pauze konden kleintjes met de witte steppekamelen op de foto en ook daarna werd volop vermaak geboden. Dat de tribune zat lang niet vol zat was niet te wijten aan het hoge showgehalte van de voorstelling, wellicht doordat de tent wat minder in het zicht staat, toeristen het circus niet zo weten te vinden.