Afbeelding
Foto:

Nieuwe vakantievilla's op De Waalerburght

De Waalerburght, het vakantieparkje aan de Nieuwlanderweg gaat op de schop. De familie Haarsma heeft hiervoor afspraken gemaakt met Ontwikkelingsbedrijf Dozy uit Den Helder. Er komen zes "spraakmakende" en "exclusieve" natuurvilla's.

De huidige vijf vakantiehuizen, een jaar of veertig geleden gebouwd en voor die tijd luxe en zeer modern, zijn op het gebied van luxe, indeling, duurzaamheid en andere factoren aan vervanging toe, meldt Kees Haarsma. Zo'n vernieuwing is een ingrijpende operatie, waarvoor hij afspraken heeft kunnen maken met Dozy.

Dozy is niet onbekend op Texel. Eerder realiseerde dit bedrijf aan de Grensweg Natuur Resort Cronulla, een villaparkje met vijf luxe woningen. Ruim opgezet, met perceelgroottes van 1825 tot 2400 vierkante meter. "We willen graag op Texel aan de slag", vertellen ir. Gerrit Seegers en commercieel directeur André Lont van Dozy in 2013.

Een aantal jaar geleden trad Dozy naar voren als eigenaar van het te realiseren Texel Spa Resort aan de Pelikaanweg, met een hotel, villa's, zorgsuites, welness-, zorg- en cosmetische voorzieningen. Maar toen de raad in 2016 een streep haalde door de innovatieve bedden, verdween dit plan naar de achtergrond. Inmiddels bestaan voor dit terrein plannen voor een groot zonnepark.

En nu dus De Waalerburght. Dozy op de website: "We zijn blij bij te dragen aan de invulling van een van de mooiste plekjes van Texel. Het huidige De Waalerburght grenst direct aan natuurgebied Waalenburg. (…) Drie architecten presenteren binnenkort hun ideeën." Volgens Haarsma is de omgevingsvergunning aangevraagd. De villa's die honderd vierkante meter groot worden, passen binnen de uitgangspunten van het bestemmingsplan. Wel worden ze iets anders gepositioneerd op het terrein, maar wel binnen de erfgrenzen.

De familie Haarsma zet de verhuur van De Waalerburght voort tot begin volgend jaar. Het woonhuis blijft bestaan.