Anders bekeken

Fortnite…

Aan de overkant, oppassen op Floor in een huis met "vreemde" apparaten. Ik heb drie afstandsbedieningen in mijn hand, maar presteer het om slechts geluid uit de tv te krijgen. Ik moet het doen met hoorspelen vanavond, maakt niet uit, ik heb een goed boek en Floor ligt lief te slapen.

"Wij kijken niet veel tv ma, maar meer Netflix en zo", legt zoonlief uit bij de demonstratie van alle bedieningskastjes. Ik schiet in de lach en vraag of hij de fietsstoel op de fiets wil monteren. "Ga je fietsen dan?" vraagt hij en trekt zijn wenkbrauw op. In mijn beleving een rare vraag; deden wij niet alles p de fiets?

Verschillende werelden, maar met Floor voor het eerst door weilanden waar koetjes "boeh" en schaapies "beh" zeggen, geniet ik volop. Af en toe draait ze haar hoofd naar me omhoog en lacht, de roze streepjeshoed fladdert vrolijk op haar bolletje.

Ik doe de kastelenroute met mooie tuinen en kijk zelf wat schichtig naar boven als we door een laan met eeuwenoude statige eiken rijden. Geen rups te bekennen en dat is maar goed ook want we hebben niet veel aan. "Dat is haar Hema pyamaatje", appt moeders, druk aan het werk in Staphorst, als ik haar een leuke foto stuur van ons onderweg. "Och germ", denk ik, verkeerde stapeltje, maar het staat schattig, lekker de armen en benen bloot. Thee in een theetuin met lekkere taart, een Pipowagen en geitjes. Floor kijkt haar ogen uit. Spelen met een bal, er zijn nog meer kinderen en het is gezellig. Ik weet nog goed dat vaderlief ook het liefst buiten was, op de skelter, hutten bouwen, timmeren, een waar bouwdorp bij ons achter. Toen hij vroeg om een spelcomputer aan de Sint waren wij niet enthousiast, met zuslief een potje Scrabble of een partijtje sjoelen was toch leuk genoeg? Deze week won de Andijker Dave Jong op de Fortnite Games in New York samen met zijn Engelse maat de tweede prijs, goed voor een miljoen!

Hij doet aan voetbal en gaat bedenken wat hij met zoveel geld wil, want hij woont nog heerlijk bij ma op een kamer. Ik moet bijstellen, zeker, dat wordt nu toch tijd. De nieuwe generatie is met de computer groot geworden en doet daar zijn voordeel mee. Bijstellen is een stap nemen uit je normale comfortzone en daarbij heb je soms een zetje nodig.

Nieuwe generatie is met de computer groot geworden

Ik zet Floor in een net gekocht zwembadje en hoos er wat emmers water in, ze spettert in de rondte en oma in haar badpak spettert mee. Als ik 's avonds in de auto terug naar huis rijd, lijkt het alsof ik een paar weken vakantie heb gehad, een fortnight…. Wat een rijkdom!

Jozien