Mariska Witte met Cadanza in actie in Emmeloord.
Mariska Witte met Cadanza in actie in Emmeloord. Foto: Joyce Kolfschoten Fotografie

Mariska Witte pakt negende plaats op internationale wedstrijd

Mariska Witte met Cadanza en Leonie van Schaik met Elviro la Grande kwamen dit weekend aan de start op de internationale eventingwedstrijd in Emmeloord.

Van Schaik en Elviro la Grande maakten hun internationale debuut op CCI2* niveau. Voor Mariska was het met dit paard wel een debuut, maar zij kwam zelf in 2016 al tweemaal uit op internationaal niveau met haar andere paard. Donderdagavond werden de paarden gekeurd door veterinair Emile Welling, beide paarden werden goedgekeurd en gingen vrijdag hun dressuurproef in. Mariska behaalde een prachtig percentage van 67.74 procent en stond daarmee op een zesde plek. Leonie behaalde een percentage van 64.40 procent en bevond zich daarmee in de middenmoot. Op zaterdag stond de uitdagende cross op het programma. Leonie mocht als eerst van start, maar liep helaas tegen een kleine weigering aan onderweg wat haar 20 strafpunten opleverde. Mariska en Cadanza reden de cross mooi foutloos uit, met maar drie seconden buiten de tijd.

Zondag stond het afsluitende springen op het programma. Leonie reed een mooi foutloos parcours wat haar nog een paar plekjes deed stijgen in het eindklassement. Mariska en Cadanza lieten twee pechbalken noteren, waardoor ze de zesde plek moesten weggeven. Een prachtige negende plaats was het resultaat voor Witte, zij eindigde dicht achter grote namen uit de internationale eventingsport. Een prachtig resultaat voor een debuutwedstrijd. Beide paarden werden zondags weer goedgekeurd door de dierenarts waarna zij hun weg naar huis konden vervolgen.

Over twee weken staat het Noord-Hollands kampioenschap in de klasse Z op het programma voor beide dames.