Morten Eschweiler en Bart de Vries bezig met de voorbereidingen voor Teamkwis Texel.
Morten Eschweiler en Bart de Vries bezig met de voorbereidingen voor Teamkwis Texel. Foto: Jeroen van Hattum

"Gezellige avond met elkaar voor goede doel via Teamkwis Texel"

Gezellig een avond met elkaar in teamverband vragen over Texel beantwoorden, opdrachten voltooien en tegelijkertijd bezig zijn voor het goede doel.

Dat is in het kort de opzet van het nieuwe Teamkwis Texel dat zaterdag 28 september voor het eerst wordt gehouden. De kwis is een initiatief van Lions Club Texel. Volgens Bart de Vries en Morten Eschweiler van de organisatie wordt het een kwis waaraan teams van maximaal tien personen mee kunnen doen.

De teamcaptains krijgen zaterdag 28 september aan het eind van de middag een map met vragen en opdrachten, waarna de teams op een eigen locatie naar keuze aan de slag kunnen. Bart: "Het leuke is als je breed samengestelde teams hebt." De vragen en opdrachten hebben grotendeels betrekking op het eiland. Voor het vinden van de antwoorden mag volgens de organisatie de hele avond volop een beroep gedaan worden op internet, telefoon en de eigen omgeving.

De organisatoren hebben zich voor het opzetten van Teamkwis Texel laten inspireren door dorps- en buurtkwissen die in het zuiden van het land veelvuldig voorkomen. Daarbij komen mensen ook in teams samen om een avond lang met vragen en opdrachten bezig te zijn. Bedoeling is dat het inschrijfgeld voor deelname aan Teamkwis Texel (honderd euro per team) ten goede komt aan het goede doel. Het team dat wint, mag bepalen waar een deel van de opbrengst heengaat. De rest wordt door de Lions aan goede doelen verstrekt. De organisatie benadert de komende tijd bedrijven met de vraag of ze in de mappen met opdrachten opgenomen willen worden. De vergoeding daarvoor gaat eveneens naar het goede doel.

De uitslag van de teamkwis wordt bekendgemaakt tijdens een gezellige avond op zaterdag 19 oktober in Question Plaza in Den Burg. De nieuwe Teamkwis staat volgens de organisatoren helemaal los van de Waanzin. Overeenkomst is dat Morten bij beide activiteiten in de organisatie zit. Er zit wel een koppeling in met Burendag die eveneens op 28 september plaatsvindt. "Je kan dus met de buren meedoen, maar ook met bijvoorbeeld teams collega's of bekenden." Teams kunnen zich tot uiterlijk 14 september aanmelden via de website http://texel.teamkwis.nl. Er zijn al diverse aanmeldingen. Op de Facebookpagina van Teamkwis Texel worden al een tijdje vragen gepost om belangstelling op te wekken. "Het kan zijn dat sommige van die vragen straks in de mappen zitten, maar het kan ook zomaar anders zijn."