Nico Schipper en Corrie in de DKW 1000 S uit 1963 tijdens het Oldtimer Festival In Medemblik.
Nico Schipper en Corrie in de DKW 1000 S uit 1963 tijdens het Oldtimer Festival In Medemblik. Foto: Gerard Timmerman

Oldtimer DKW Nico Schipper duikt op in Medemblik

Een Texels onderonsje zondag in Medemblik, waar leden van de Strender wielergroep tijdens een rondje door Westfriesland tussen de passerende oldtimers Texelaar Nico Schipper herkenden. Samen met Corrie was hij met hun DKW 100 S uit 1963 één van de deelnemers aan het Oldtimer Festival.

Schipper kennen we als liefhebber van oude trekkers, die op menig evenement van de partij is. Maar nu dus ook als liefhebber van een oldtimer auto. "Ik heb altijd al zo'n auto willen hebben. Toen ik vroeger in de garage werkte, kwam ik deze auto's wel eens in de reparatie tegen. Ik heb ze altijd mooi gevonden. Mijn vrouw die acht jaar geleden overleed, was er ook gek van. Een jaartje geleden deed zich de gelegenheid voor dat ik er eentje kon aanschaffen. Hartstikke leuk en ik ontmoet er veel mensen door. Er is een hoop interesse voor, allemaal leuke verhalen."

Zoals het Oldtimer Festival in Medemblik, waarvoor hij werd uitgenodigd. Een ritje van een km of dertig door Medemblik, Wervershoof, Oostwoud, Opperdoes en andere Westfriese plaatsjes." Komende zondag is de DKW 100 S van 11:00 tot 13:00 uur te bezichtigen op de Oldtimermeeting op de haven van Oudeschild.