De wasdroger die in brand vloog aan de Schoonoordsingel.
De wasdroger die in brand vloog aan de Schoonoordsingel. Foto: Inter Visual Studio

Brand in wasdroger in Den Burg

De Texelse brandweer is zaterdagavond in actie gekomen voor een droger die in brand was gevlogen.

Dat gebeurde in een woning aan de Schoonoordsingel in Den Burg. De schade bleef beperkt doordat de bewoner, die thuis was, de brand snel ontdekte. De brandweer ging direct met water naar binnen en bluste de droger. Die stond uit volgens de bewoner. Kortsluiting is vermoedelijk de oorzaak geweest. De woning kwam als gevolg van de brand vol rook te staan.

Parachutiste

Bij het parachutespringen is vrijdagmiddag een parachutiste gewond geraakt aan haar been na een ongelukkige landing. De parachutiste kwam in de lucht tegen een andere parachutist aan. De twee wisten met hun materialen ook weer uit elkaar te komen, waarna de één veilig landde, maar de ander bij de slootrand langs de Postweg nabij het vliegveld terecht kwam. De gewonde parachutist werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Gewond

Een 22-jarige vrouw uit Den Hoorn is zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Pontweg ter hoogte van de kruising met de Pijpersdijk nabij De Koog. Er was sprake van een kop-staart-botsing tussen twee auto's. De vrouw zat in de voorste auto. Zij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie bleek het achteraf mee te vallen. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en moesten worden geborgen.