Beach Food Festival in Den Hoorn.
Beach Food Festival in Den Hoorn. Foto: Jeroen van Hattum

Ontspannen Beach Food Festival

Makreel op het ene vuur en lamsbout op het andere vuur. Een van de koks van het Beach Food Festival dat afgelopen weekend werd gehouden, wist wel raad met het thema 'surf en turf'.

De beste man had er ook zin in: bezoekers mochten gerust een foto maken van zijn werkzaamheden. Maar - zo rieo hij met een grote glimlach - het 'kostte' uiteraard wel wat extra's als ze de kok er bij wilden hebben op de foto. Het moment was kenmerkend voor de sfeer op het festival dat afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag op het terrein van Landgoed de Bonte Belevenis bij Den Hoorn werd gehouden.

Er hing een ontspannen en gezellige sfeer, er hoefde even helemaal niets en je kon ontspannen ergens gaan zitten om wat te eten of te drinken. Marco van Sambeek en Rob Wit zorgden intussen voor muziek op het terrein en dat was een mix van veelal rustige nummers die bijdroegen aan de ontspannen sfeer.

Overdag was het veelal nog rustig als gevolg van de warmte, maar tegen het eind van de middag en in de avond was het druk met bezoekers die de gelegenheid pakten om links en rechts producten van veelal Texelse bodem te proeven. Het Beach Food Festival was deze keer niet in Oudeschild vanwege de werkzaamheden voor de dijkversterking. Volgens een van de bezoekers was de Bonte Belevenis een geschikt alternatief, onder meer omdat er de nodige schaduwrijke plekken te vinden waren. "Dat gaat op het strand iets minder makkelijk."