Sloop van de gymzaal van de OSG in Den Burg.
Sloop van de gymzaal van de OSG in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Sloop van oude gymzaal OSG in Den Burg van start gegaan

Van der Bel Sloopwerken uit Middenmeer is donderdag begonnen met de sloop van de gymzaal van de OSG aan de Emmalaan in Den Burg.

De gymzaal maakt plaats voor de bouw van het nieuwe Onderwijscentrum dat achter de OSG moet komen. De zaal, die uit de jaren zeventig dateert, is niet meer nodig vanwege de realisatie van de nieuwe sporthal (met vijf zalen) een eindje verderop aan de Emmalaan. De gymzaal van de OSG is voor veel Texelaars de plek waar ze nog eindexamen hebben gedaan. Er vonden ook diverse culture activiteiten van de school plaats.

Een week geleden begonnen de eerste sloopwerkzaamheden en vandaag begon aan de buitenkant ook het grotere sloopwerk. Dat neemt naar verwachting zo'n vier weken in beslag. Het slopen gebeurt bewust in de schoolvakantie, zodat er dan geen lessen worden verstoord.

De vrijkomende ruimte die aansluit op het bestaande schoolplein van de OSG krijgt volgens de gemeente in overleg met leerlingen een tijdelijke inrichting, voordat het tot realisatie van het Onderwijscentrum komt. Wanneer dat gaat gebeuren, is vooralsnog niet bekend. Sinds het besluit om er een losstaand gebouw van te maken, wordt er gewerkt aan het ontwerp van het gebouw waarin de vijf basisscholen van Den Burg worden opgenomen.

Sportzalen

De gymzaal van de OSG is de eerste van meerdere sportzalen in Den Burg die de komende periode worden gesloopt. De sloop van sporthal Ons Genoegen, de spiegelzaal van Ons Genoegen en de Beatrixzaal begint eind september na de ingebruikname van de nieuwe sporthal.

Dat laatste staat half september gepland, zodat de nieuwbouw is opgeleverd. Alle sloopwerkzaamheden zijn volgens de gemeente naar verwachting voor de kerstvakantie afgerond.