Brand in het strandhuisje bij Paal 9.
Brand in het strandhuisje bij Paal 9.

Strandhuisje bij Paal 9 gaat verloren bij brand

Op het strand bij paal 9 is woensdag tegen het einde van de middag een strandhuisje afgebrand. Het huisje ging volledig verloren. De brandweer wist een tweede huisje dat ernaast stond te besparen, maar dat huisje liep wel schade op door de vlammen van het brandende huisje. De oorzaak van de brand is volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord, waar de brandweer onder valt, niet bekend. Er vielen geen gewonden. De brand trok de nodige bekijks van gasten op het strand.

De brandweer reed in eerste instantie het strand op met een wagen met volledig gevulde banden, maar besloot op het strand de lucht alsnog uit de banden te laten lopen om goed over het strand te kunnen rijden. Dat leek erop alsof de brandweerwagen vast was geraakt in het zand, maar dat was volgens de brandweer niet het geval. Na vijf minuten was de druk op de banden verminderd van 7,5 naar 1,5 bar, waarna de wagen verder reed.

De brandweer laat normaliter bij inzetten op het strand op de weg lucht uit de banden lopen, maar koos er woensdag voor om de wagen (een 4x4) in één keer het strand op te rijden in de hoop dat het zou lukken direct bij de brand te komen.