Postbezorging dreigt voor 250 abonnees

De Texelse Courant is dringend op zoek naar bezorgers, op dit moment concreet voor Den Hoorn en De Koog. Ondanks intensief adverteren in de kant en op social media en een 'noodbrief' die in de twee dorpen is verspreidt dreigt voor ongeveer 250 abonnees toezending per post. Zelfs de kaartenbak met werkzoekenden bij het Centrum voor Werk en Inkomen is leeg.

De bezorgers die nu stoppen vinden het jammer dat ze het niet meer kunnen doen en hebben daarvoor beiden een goede reden: de één kan het niet meer combineren met de schooltijden en de ander staat een knieoperatie te wachten, gevolgd door een revalidatieperiode. Op pagina 2 een uitgebreid artikel over de problematiek. Mensen die naar aanleiding van dat artikel de handschoen op willen pakken en de Texelse Courant willen helpen kunnen langskomen tijdens kantooruren aan de Vismarkt, bellen (0222) 362600 of een mail sturen naar: info@lenr.nl.

Volgens Ed Witte, de persoon die zich bij de Texelse Courant al een jaar of vijftien bezighoudt met de invulling van de bezorgers-vacatures, is het wel vijf voor twaalf. "Mocht het echt zo ver komen dat we kranten per post gaan toesturen in een wijk dan worden de betreffende abonnees daarvan d.m.v. een briefje in de krant van te voren op de hoogte gebracht." Postbezorging heeft als direct gevolg dat de krant een dag later bij deze abonnees op de mat valt.