Sunny Side Up, tropisch feestje bij paal 12.
Sunny Side Up, tropisch feestje bij paal 12. Foto: Sunny Side up

Tweede Sunny Side Up

Het Texelse strand van paal 12 wordt op 2 en 3 augustus voor twee dagen omgetoverd tot podium voor tropische live-muziek, van reggae tot disco en van brass tot cumbia. De tweede editie van het festival belooft veel goeds.

Na een uitverkochte editie in 2018 met veel lovende reacties, heeft de organisatie besloten om het festival uit te breiden. Dit geeft ruimte aan duizend levensgenieters om een weekend te genieten van een dansbare mini-vakantie op het Texelse strand. "Met de feestelijke sferen waar Nightcare om bekend staat en het mooiste strand van Nederland als decor. Met negentien tropische namen op de line-up biedt Sunny Side Up een podium voor opkomend talent uit Nederland, Europa en muziek van over de hele wereld. Naast livemuziek en dj's is er dit jaar een passend randprogramma met onder meer surf- en supclinics door Surfschool Foamball, yoga en een vliegershow door Vliegerhuis Texel", laat de organisatie weten.

Speciaal voor het festival hebben Nightcare en Strandpaviljoen Twaalf in samenwerking met de Texelse familiebrouwerij Diks het 'Sunny Side Up-biertje' ontwikkeld: 'een fris, zomers blond met tropische tonen en een licht hoppige afdronk. Zondag 4 augustus wordt het tropische vakantiefestijn afgesloten door een hangover-chill-out programma met 'anti-kater-yoga', surflessen en een gezamenlijke 'beach cleanup' inclusief schatzoeken.

De samenwerkende organisaties willen met Sunny Side Up iets nieuws creëren op Texel. Door de line-up met invloeden van over de hele wereld en een mix van activiteiten vindt er tijdens het festival een ware kruisbestuiving plaats tussen jong en oud en tussen eiland en 'overkant'.

Geboren op Texel en woonachtig in Amsterdam is dit waar medeorganisator Hannes Trooster voor staat: "Sunny Side up, waar ik, de wandelende kruisbestuiving tussen Texel en de overkant, het hele jaar naar uitkijk, wordt een onvergetelijk weekend waar twee prachtige werelden al dansend samensmelten tot een magisch en onvergetelijk weekend."

"Altijd als Hannes op Texel kwam begon hij over het organiseren van een feestje op het Texelse strand, echt al vanaf dat we een jaar of 17 waren. Nu, bijna 10 jaar later,is het zover. Echt zo gaaf dat we door Steven van Vliet een plek hebben waar we gezamenlijk dit intieme feest vol op-en-top livemuziek kunnen neerzetten, stelt medeorganisator Rick Winkel.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.sunnysideupfestival.nl. Weekendtickets kosten €40,-, een ticket voor de vrijdag €20,-, een ticket voor zaterdag € 27,50. Op zaterdag begint het festival om 13:00 uur en is om 14:00 uur de eerste live-act. Op zaterdag gaat het festival om 12:00 uur verder.

Afbeelding