Afbeelding
Foto: Hofstra

Zomerhitte

Texel mocht donderdag rond het middaguur dan voor even het "koelste" plekje van Nederland zijn, het nam niet weg dat het kwik in de thermometer ook hier tot zeldzame hoogte steeg. Bijstaande fotocollage toont de stille getuigen van dit bijzondere zomerse tafereel. De oproep van de redactie om foto's van deze superzomerse dagen op te sturen, was niet aan dovemansoren.

1. Zomerse beeld van deze jonge golfsurfer, die verkoeling zoekt in de branding bij Paal 20.

2. Een bijzondere picknick op De Hors, tegen de achtergrond van de veerboot.

3. Vincent Hoekstra van Gastropaviljoen Paal XV maakt tussen de bedrijven door een rondje met de ijskar over het strand van paal 15. Het levert hem veel klandizie op.

4. Om te voorkomen dat deelnemers aan het Bouwdorp bij zwembad Molenkoog oververhit raken, zorgt de Texelse brandweer voor een verkoelend moment.

5. Grote drukte in zwembad Molenkoog, de glijbanen waren volop in gebruik.

6. Zonsondergang bij Akenbuurt.

7. Een koele dronk aan het strand, tegen de achtergrond van de dalende zon.

8. In alle vroegte op het puntje van de Vliehors. "Meet & Greet met de buren op Vlie. Heel veel zeehonden gezien. Ook van die grote. Daarna met een rijk gevoel weer terug varen."

9. Drukte op de stranden, hier op Westerslag.

De foto's zijn gemaakt door familie Hofstra (golfsurfer en bouwdorp), Sytske Dijksen (De Hors), Peter van Sijp (glazen), Colinda Versteegh (Vliehors), Elly Rutten (zonsondergangen) en Gerard Timmerman (overigen)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding