Afbeelding
Foto:

Plan Hoveniers Frisia winnaar De Tuunen

Hoveniersbedrijf Frisia Bergum gaat aan de slag met het beheer en onderhoud van het groen in Buurtskap de Tuunen. Het gepresenteerde plan is als beste gekozen uit de inzendingen.

Frisia werkt in eerste instantie aan het woonrijp maken en de aanleg van onder meer beplanting in de openbare ruimte van De Tuunen. Vervolgens verzorgen zij het groenonderhoud hiervan. Bedoeling is dat er, naast het beheer van de erftuinen, ook steeds meer 'openbaar' groenonderhoud wordt overgedragen aan de bewoners. Die geleidelijke overdracht zal in vijf jaar plaatsvinden en wordt gecombineerd met advies, instructie en inspiratie door onder andere meeloopdagen en workshops voor de bewoners.

"Wij zien er naar uit om samen met de bewoners, gemeente Texel en Woontij aan de slag te gaan in Buurtskap de Tuunen. Waarbij we met elkaar kunnen zorgen voor een prettige en groene woonomgeving", meldt Frisia.

Frisia Bergum is een allround hoveniersbedrijf met vestigingen in Burgum en Hoorn. Naast reguliere hovenierswerkzaamheden zoals het aanleggen en herstellen van tuinen, terreinen en landschappen beschikt Frisia ook over diverse specialisaties. Bijvoorbeeld de aanleg van dakbegroeiing, boomverzorging en ecologie (bevorderen biodiversiteiten bestrijden van exoten). Frisia is bekend met Texel door eerder werk op het eiland voor Woontij en Liander.