Afbeelding
Foto: Ronald Timmer

Publiek krijgt

gewenst vermaak

Modder op de zaterdag, stofhappen op zondag. Het was al met al een prachtig Speedweekend op de 'heilige klei van Eierland', waarbij de Texelaars het over het algemeen goed deden. Een beeldverslag.

1. Ereronde voor Menno Koorn die na acht jaar afscheid neemt als voorzitter van de MAB Club en kraanmachinist Ronald 'de haak' Uitgeest die ook afscheid nam. (Foto: Ronald Timmer).

2. Een kettingbotsing zorgde ervoor dat de finale bij de rodeo's flink oponthoud had. (Foto: Ronald Timmer).

3. De zegekrans voor Pieter Langeveld bij de stockcars. (Foto: Ronald Timmer).

4. Ondanks dat het pas zijn debuutjaar was als speaker, kwam Edgar klippel over alsof hij het al jaren deed. Dit geldt ook voor zijn sidekick Joost van Heerwaarden die de interviews in de pits voor zijn rekening nam. (Foto: Ronald Timmer).

5. Dringen bij de stockcars. (Foto: Job Schepers).

6. Duum op de pils en de stofbril op, het was erg droog op de zondag. (Foto: Job Schepers).

7. Was het zaterdag al druk, zondag kon er geen mannetje meer bij op de dijk. Wellicht ingegeven door het zomerse weer wisten de toeschouwers het MAB-terrein al vroeg te vinden. In totaal trok het Speedweekend van de MAB Club 5.500 bezoekers. (Foto: Ronald Timmer).

8. Jong geleerd is oud gedaan. De auto moet weer klaar en dus helpt iedereen mee. Coureur Tjeerd Henstra uit De Koog kijkt tevreden toe. (Foto: Ronald Timmer).

9. De oranje bestelbus van Giel Koorn. Zijn wagen crashte nog een manche eerder en leek afgeschreven. Maar voor de finale reed hij weer. Hij haalde de finish overigens niet. (Foto: Ronald Timmer).

Afbeelding
Afbeelding
Edgar klippel
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding