Afbeelding
Foto: Archief Texelse Courant

Diefstal van fietsen, accessoires en spullen uit fietstassen

Er zijn bij de redactie meerdere meldingen binnen gekomen over diefstal, accessoires en spullen uit fietstassen.

Uit een schuurtje aan de Westerweg werd in de nacht van zaterdag op zondag een zo goed als nieuwe mountainbike gestolen. De fiets, eigendom van een gast, stond op slot, maar is desondanks meegenomen. Uit bandensporen op de oprit wordt afgeleid dat de dief de fiets in een bus heeft geladen. De schuur was niet afgesloten de eigenaars gaan er wel een slot op zetten. De diefstal roept vragen op, want het fietsenschuurtje is van de weg af zo goed als niet te zien. De gedupeerde vermoedt dat de dader(s) de eigenaar er overdag op hebben zien fietsen en die mogelijk naar huis zijn gevolgd.

Er zijn ook meerdere meldingen over diefstal van (elektrische) fietsen en/of accessoires van het strandslag bij paal 17. Dat gebeurde ook in de nacht van zaterdag op zondag, toen daar festival Sun Beats werd gehouden. Er komen meldingen binnen over gestolen accu's, display's (het schermpje voor bediening van een elektrische fiets) en fietstassen die zijn ontvreemd dan wel leeg gestolen. Nadere informatie ontbreekt verder, ook navraag bij de politie leverde tot dusver niet veel concreets op.

Bij tenminste één gedupeerde bestaat het vermoeden dat het een gerichte actie betreft, waarvan de dader(s) mogelijk met de eerste boot weer van het eiland zijn vertrokken. Onlangs werd ook de diefstal van sportfietsen uit een schuurtje gemeld, het advies is de boel goed af te sluiten.