Wat ik zeggen wou

Hondenbelasting (2)

Ik reageer even op het stukje van Rob Klinkhamer. Beste Rob, ik had mij voorgenomen om niet meer te reageren maar kon het niet laten om het toch te doen. Bijna met alles wat je schrijft ben ik met je eens, behalve de hondentoeristenbelasting. Niet te doen en niet te controleren, alle honden gaan namelijk in de kofferbak als ze moeten betalen! En dan hebben we meer illegale honden op Texel dan er Mexicanen in Amerika wonen!

Mijn zusje zit vier weken op het Kogerstrand met twee kleine hondjes uit een asiel van een Spaans stadje. Let op Rob: ze betaalt daarvoor €320,-.

Als je tien mensen vraagt wat ze vinden van de toeristenbelasting, krijg je tien verschillende antwoorden. Dus ik als leek vind dat je het probleem ook anders kunt benaderen. Er stond een stukje in de krant van iemand die vond dat de dagjesmensen ook hun belasting moesten betalen. Helemaal juist! Als eerst de TESO dat belachelijke idee van hen eens op de schop gaan gooien krijg je een veel eerlijkere verdeling. Ze rekenen voor een busje met acht personen dezelfde prijs als voor iemand die alleen in de auto zit! Ze kunnen dus zeven maal €4,- rekenen [Iedereen gaat dus € 4,- betalen.] En dat is toch echt niet duur voor heen en terug.

Het moet volgens mij niet zo moeilijk zijn om na het seizoen zoveel maal € 1,50 aan de gemeente over te maken. Geen gedoe met een dag, of een week, of een paar maanden. Maar ja, waarom zal je het makkelijk doen als het ook moeilijk kan. En dan zullen er ook weer mensen zijn die zeggen: ja, maar er zijn ook toeristen die wel vijf maanden op een camping staan. Ja, natuurlijk is dat zo maar die kopen wel alle dagen boodschappen en besteden hun geld op Texel. Die dagjesmensen hebben brood en drinken mee !

Dus Rob, als leek kijk ik er heel anders tegen aan dan de mensen die er echt verstand van hebben...

Henk de Rooij