Afbeelding
Foto: Alert

Bridgers alert bij

tuinendrive Oosterend

Bridgeclub Alert uit Oosterend hield de afgelopen zaterdag voor de tiende keer een bridgedrive in zes verschillende tuinen in het dorp. Enkele dagen tevoren waren de weersvooruitzichten nogal slecht, maar het viel uiteindelijk mee.

De deelnemers moesten behalve hun kaarten ook de lucht in de gaten houden. In de loop van de middag werden de bridgetafels van buiten naar binnen verplaatst, maar het mocht de pret niet drukken. De tuinen zagen er prima uit. Er werd gespeeld bij Riet en Jan van der Vis, Frida en Dirk Trap, Netty Vonk, Erna en Marco Drijver, Jaap en Elzelien Schenk. Aan het begin van de avond konden de prijswinnaars bekend gemaakt worden. In de A-lijn waren dat Cobie en Koos Bremer en in de B-lijn Carla Bakker en Akkie v.d. Kerkhof. Er werd topintegraal gespeeld, dat betekent een overall-uitslag over beide lijnen. Dit totaal-klassement werd gewonnen door Cobie en Koos Bremer met 62,71%. Op de tweede plaats eindigden Carla Bakker met Akkie van de Kerkhof, die op het laatste moment als invaller heel welkom was. Derde werden ex aeqo Margaret en Hennie Elzinga en Ingrid Koorn met Gea Kiewiet, beide paren met 59,79%.

De volledige uitslag is te vinden op de volgende website www.nbbclubsites.nl, clubnummer 4043 (Alert).

De bridgeclubs op Texel organiseren in de zomermaanden geregeld vrije drives. Bridgeclub Alert speelt op woensdagavond in De Bijenkorf. Bridgeclub Groot Slem op maandag in dorpshuis De Hof in De Koog. Uitgebreidere informatie is te vinden in de diverse agenda's (Texelse courant, Texel Dit Weekend, VVV en Ned. Bridgebond