Voor jong en oud is veel te doen in Flora.
Voor jong en oud is veel te doen in Flora. Foto:

Zomerprogramma Juttersmuseum Flora

In juttersmuseum Flora aan de Pontweg tussen Den Burg en De Koog zijn er in juli en augustus weer een heleboel extra activiteiten, zo zijn er kinderdagen, worden er stoere juttersverhalen verteld en zijn er kinderrondleidingen.

Op de kinderdagen, die elke dinsdag en donderdag zijn, is er van alles te doen: men kan geschminkt worden en er kan geknutseld worden: maak van gejutte spullen bijvoorbeeld een schelpenvaasje, een deurhanger of mobiel. Voor de kleintjes is er een leuke kleurplaat om te kleuren en voor de kinderen is er gratis limonade. Ook is er een speurtocht door het museum, zijn er diverse spelletjes en kinderen kunnen zich prima vermaken in onze leuke speeltuin.
Op de woensdag en zondag start er om 11:00 uur een spannende en afwisselende familiepresentatie over het jutten. Deze informatieve presentatie is voor jong en oud. De jutters van Flora vertellen hun boeiendste en spannendste verhalen. Maak kennis met de jutterij.
Elke zaterdag is er om 11:00 uur een spannende kinderrondleiding door het museum. Ontdek onze bijzondere schatten van de zee. "Deze boeiende rondleiding neemt je mee langs de pareltjes van het juttersmuseum", laat André Eelman van Flora weten. Voor het volledige overzicht van de activiteiten in Flora: zie www.juttersflora.nl.