Charlize en Marieke van de Vliekotter nemen na acht jaar afscheid van hun school.
Charlize en Marieke van de Vliekotter nemen na acht jaar afscheid van hun school. Foto: Vliekotter

Charlize en Marieke bij afscheid Vliekotter: "Geweldige jaren gehad"

Charlize en Marieke van de Vliekotter in Oosterend maakten mee hoe twee scholen in het dorp samen gingen. Nu nemen ze afscheid van de school. "We hebben acht geweldige jaren op de basisschool gehad."

Onze eerste 3 schooljaren zaten we gescheiden van elkaar, want de helft van onze groep zat op een andere school. Je had in Oosterend nl. de Jacob Daalder en De Akker. We kwamen dus in groep 3 bij elkaar, omdat er te weinig kinderen op beide scholen zaten. Toen de 2 scholen bij elkaar kwamen, heetten we de Vliekotter, omdat de Akker in de Kotterstraat stond en de Jacob Daalder in de Vliestraat.

We hebben in de jaren basisschool best veel musicals en leuke projecten gedaan. Het thema over kettingreacties was het leukst. De meeste herinneringen hebben we van groep 7/8. In die jaren gingen we op kamp en dat was heel leuk en interessant. We zijn naar het planetarium geweest en naar kamp Westerbork. We gingen ook naar Wildlands en naar de Hunebedden. Bij de hunebedden hebben we veel foto's gemaakt en in de dierentuin werden sommigen een beetje misselijk door de achtbaan. In het planetarium hebben we heel veel interessante dingen gezien. Er zat een sterrenstelsel op het plafond dat echt draaide. In kamp Westerbork zagen we behalve het museum ook het kampterrein en het huis van Gemmeker. Met de bonte avond hebben we veel lol gehad. Het kamp was in één woord supergaaf.

In groep 7 en in groep 8 won onze klas Mediamasters, een coole wedstrijd met duizenden andere klassen over mediawijsheid. We hebben ook meegedaan met de Kinderpostzegels. Het geld dat onze groep daar verdiende, hebben we gedoneerd aan het Tesselhuus. Daarvan hebben ze een nieuwe tv gekocht, die we zelf mochten overhandigen. En omdat we zoveel jaar meededen met de postzegels, gingen ze loten en wij kwamen er uit! Toen mocht onze hele klas naar Duinrell en daar waren we heel blij mee. We hebben acht geweldige jaren op de basisschool gehad.