De opvoering van Gebroeders Leeuwenhart in de stal van Novalishoeve.
De opvoering van Gebroeders Leeuwenhart in de stal van Novalishoeve. Foto: Lonneke Legierse

Scholieren Stella Maris voeren eindtoneelstuk Gebroeders Leeuwenhart op in Novalishoeve

B-klas 5-6 van basisschool Stella Maris maakt een eind toneelstuk genaamd "De Broers". Kim en Isis doen verslag.

Het eindtoneelstuk van klas 5-6 (groep 7-8) gaat over Kruimel en Jonathan, twee broers die naar Nangijala gaan, het land waar je terechtkomt als je overlijdt. Zij beleven allerlei avonturen tegen Tengil, het kwade monster in Nangijala. Het verhaal is leuk, spannend en vooral heel mooi.

We zijn nu met een deel van de klas druk bezig met het decor. Alles maken we zelf en we proberen het zo groots mogelijk aan te pakken zodat het erg spectaculair wordt, en het er leuk uitziet voor de toeschouwers. Het andere deel van de klas oefent veel met het stuk.

Iedereen uit de klas heeft een eigen rol toegewezen gekregen. de kinderen die veel van toneelspelen houden hebben een van de hoofdrollen gekregen in het stuk. de kinderen die niet houden van toneelspelen houden zich meer op de achtergrond en zijn nu vooral bezig met de decorbouw.

Het toneelstuk zelf wordt niet zoals gewoonlijk op een podium gespeeld. Dit toneelstuk speelt zich af op de Novalishoeve, in de grote schuur. De broers wordt op twee avonden gespeeld; op 9 en 10 juli in de avond om half 8.

Wij hebben er heel erg veel zin in en hopen dat het goed gaat komen en dat wij als klas een prachtig stuk neer kunnen zetten.

Isis Draaisma en Kim Ploegman Stella Maris (zij tekenden ook de kop voor de Scholierenpagina)

Afbeelding