Afbeelding
Foto:

Oesterszwam telen

Koffieprut is een goeie voedingsbodem voor oesterzwammen. Maar hoe werkt dat? Op 23 en 30 juli en tijdens het Beach Food Festival op 26, 27 en 28 juli op de Bonte Belevenis geeft Laura van Veller workshops over hoe je koffieafval kunt omzetten in oesterzwammen.

Het geeft een inkijkje in de wondere wereld van de paddenstoel en hoe die is te gebruiken als "duurzame bron van voedsel, afvalrecycling, bodemregeneratie, medicijnen, waterzuivering, functioneren als organisch bouwmateriaal, etc". "We focussen ons vooral op recycling. Ik wil mensen op een andere manier naar hun afval laten kijken. Als je koffie als voorbeeld neemt zie je dat maar één procent van de boon in je kopje koffie belandt, de rest (koffiedik, koffiepul en husk) belandt in de prullenbak, terwijl dit een perfecte grondstof is om bijvoorbeeld oesterzwammen op te groeien.

We bouwen tijdens de workshop een eigen oesterzwam systeem waarmee mensen thuis met alleen input van hun eigen koffieafval of karton eenvoudig en oneindig door kunnen kweken." Laura is te bereiken via tel. bereiken op 0640600003 of email lauravanveller@gmail.com.