The Lion King gaat 17 juli in premiere.
The Lion King gaat 17 juli in premiere. Foto: Disney Enterprises

Lion King vanaf woensdag in Cinema Texel

Twee nieuwe films doen hun intrede in Cinema Texel. Eén daarvan is de kinderfilm 'Duck Duck', maar het meest in het oog springend is toch 'The Lion King'.

In Disney's The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus. Maar niet iedereen in het koninkrijk is blij met de komst van de nieuwe welp. Mufasa's broer Scar, die zelf de troon wil bemachtigen, heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba's verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden leert Simba om op te groeien, en om uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt kan heroveren.

Woensdag 17 juli gaat de The Lion King in première. Cinema Texel heeft die dag een speciale voorstelling om 16:00 uur. Tijdens deze voorstelling geven de mensen van Spiegelbeesten.nl vooraf aan de voorstelling een Lion King poppenvoorstelling. 's Middags lopen de theatermakers door het centrum van Den Burg tijdens de zomermarkt. Reserveren via 0222 312027 en www.cinematexel.nl