Britt Kikkert werd spring- en dressuurkampioen in haar klasse.
Britt Kikkert werd spring- en dressuurkampioen in haar klasse. Foto: Eva van der Linde

Imme Schraag voor de tiende keer Noord-Hollands kampioen

In Hoofddorp stonden afgelopen weekend de regiokampioenschappen op het programma. Er waren goede prestaties van de Texelaars, zo werd Imme Schraag voor de tiende keer Noord-Hollands Kampioen en Brit Kikkert in de Klasse B spring- én dressuurkampioen.

Verschillende selectiewedstrijden moesten van tevoren gereden worden en degenen die nu werden afgevaardigd naar het kampioenschap hebben het zeer verdienstelijk gedaan. De negenjarige Britt Kikkert werd spring- én dressuurkampioen met haar pony Himmeren's Goudtopaas in de klasse B. Eva van der Linde, de moeder van Britt, pakte zondag met de goedgekeurde dekhengst Jerenzo Texel, gefokt door Wim van der Linde, de winst in de klasse M1-paarden. Moeder en dochter mogen nu allebei naar de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo eind augustus.

Bij de pony's werd ook een opmerkelijke prestatie geleverd door Imme Schraag met haar pony Cassini. Imme wist deze keer in de klasse L2 voor de tiende keer kampioen te worden van Noord-Holland. Fien Schraag werd regiokampioen springen in de klasse L, categorie C met haar pony Mambo No. 5. Ook werd zij eenmaal eerste in haar dressuurproef. De zusjes Schraag zullen beide schitteren op het Nederlands kampioenschap. Mery-Lou Moormann werd met Fernando in de klasse Z1 cat. D/E reservekampioen. Tot aan de laatste combinatie stond zij bovenaan, maar moest uiteindelijk toch een plekje opschuiven. Op het NK zal zij weer knokken voor de eerste plek. Nynke Moormann behaalde een derde prijs in het springen en Priscilla Noorlander wist overall vijfde te worden in de klasse ZZ-licht met haar paard Gentlemen gefokt door Cees Kikkert. Ook zij gaat de strijd aan op het NK. Door de prestaties van Nynke Moormann , Britt Kikkert, Imme en Fien Schraag tijdens de Noord Hollandse kampioenschappen zijn ze als team afgevaardigd naar Ermelo waar ze strijden om de Nationale verenigings titel. Waarbij ze allen uitkomen in de disciplines dressuur en springen.

Renswoude

Leonie van Schaik en Mariska Witte waren samen afgereisd naar Renswoude met hun paarden Elviro la Grande en Cadanza. Zij reden daar nog een laatste cross in de klasse M om de puntjes op de i te zetten voor hun internationale wedstrijddebuut eind juli in Emmeloord. Beide dames reden een keurige foutloze cross en Mariska pakte nog de derde prijs mee naar huis. De paarden zijn topfit en klaar voor hun eerste CCI12* eventingwedstrijd.