Campings De Hal en Robbejager in kust top 10 van Zoover

Campings De Hal nabij Den Burg en De Robbenjager bij De Cocksdorp zijn respectievelijk derde en vierde geƫindigd in een top 10 van reviewplatform Zoover van campings aan zee.

Op basis van duizenden reviews werd duidelijk dat vakantiegangers Zoutelande, Texel en Terschelling de ultieme kampeerbestemmingen aan zee vinden.

"Kamperen in eigen land is ontzettend populair. In 2018 hebben 17,7 miljoen Nederlanders een binnenlandse vakantie ondernomen waarvan 22 procent op een camping verblijft", stelt Lieke Peters, woordvoerder bij Zoover. "Dit zijn grote aantallen en dat zien we ook terug in de hoeveelheid reviews die vakantiegangers op Zoover achterlaten. Deze ervaringen zijn ontzettend waardevol voor andere vakantiegangers om een camping te vinden die het beste bij hen past."

Met een 9,83 beoordelen vakantiegangers deze Zeeuwse minicamping als beste camping aan de Nederlandse kust. Ook de Nederlandse Waddeneilanden doen het goed. Camping De Duinkant Terschelling staat met gemiddeld een 9,48 op de tweede plaats. De Texelse campings in de Top 10 krijgen beiden het cijfer 9,23. "Wij zijn ontzettend trots dat wij als kleine kampeerboer het zo goed doen aan de Nederlandse kust samen met de Robbenjager", vertelt Patricia Keijser die de camping runt met haar man Jan Jacob. De camping werd 26 jaar geleden gestart door de ouders van Jan Jacob.

Over De Robbenjager schrijft een gast: "Op camping De Robbenjager geweest, rustige camping met ruime kampeerplekken. Het sanitair was super schoon! Aanrader voor mensen die rust willen."