Bezoekers Hoornderkerk mogen blijven parkeren aan Kerkstraat

Het voorgenomen parkeerverbod aan de Kerkstraat in Den Hoorn is van de baan. Wethouder Edo Kooiman heeft dit plan en de aanleg van een (tijdelijke) parkeerplaats aan de Stolpweg in de ijskast gezet.

Kooiman maakte dat woensdagavond bekend in de raadscommissie: "Naar ons idee bestaat er momenteel in het dorp onvoldoende draagvlak voor de uitvoering. Omdat ik het van essentieel belang vind dat dit onderdeel geen negatieve gevolgen heeft voor de herinrichting van De Naal en het dorpsplein, wordt de herinrichting van de Kerkstraat de komende jaren niet uitgevoerd." Volgens Kooiman gebeurt dat pas als daarvoor een nieuwe aanleiding is. De herinrichting van De Naal en het dorpsplein gaat volgens plan komend najaar van start.

De mededeling volgde nadat Kooiman in gesprek was gegaan met het kerkbestuur, dat de mogelijkheid om dichtbij te parkeren wil behouden. Wel pleitte Bart Scholten van het kerkbestuur voor verbetering van de parkeervoorziening aan de Stolpweg. Kooiman wees er op dat de raad hiervoor in de buidel moet tasten. De subsidie van de provincie voor de aanleg (kosten tussen de €30.000,- en €50.000,-) is namelijk gekoppeld aan die van de herinrichting van de Kerkstraat. Nu die niet doorgaat, vervalt ook de subsidie.

Annie Hin-Hin (Texel 2010) deed de suggestie het landje tegenover de kerk aan te kopen. "Daar kunnen 60 tot 80 parkeerplaatsen worden gerealiseerd." Maar Kooiman was er niet van overtuigd dat iedereen in Den Hoorn daar zo "rondom gelukkig" van zou worden als Hin wilde doen geloven.