Kapster Mandy Drijver in haar nieuwe zaak
Kapster Mandy Drijver in haar nieuwe zaak "Salon 37" aan de Schoudieck in Den Burg. Foto: Gerard Timmerman

Kapster Mandy Drijver opent Salon 37: "Dit vak staat nooit stil"

Kapster Mandy Drijver begint haar eigen kapsalon. Vrijdag 12 juli van 17:00 tot 19:30 uur is de officiële opening van "Salon 37", Schoudieck 37 in Den Burg.

Het kappersvak is deze Texelse niet vreemd. Op haar zestiende verhuisde Mandy (25) naar Haarlem voor de driejarige kappersopleiding aan het Nova College. Ze liep daar een jaar stage, maar toen het eiland bleef trekken keerde ze terug naar Texel en ging in Oosterend aan de slag bij haar tante Hanneke Drijver in Kapsalon De Kapper.

"Daar heb ik acht jaar met veel plezier gewerkt, veel geleerd en mezelf verder kunnen ontwikkelen. Het kappersvak staat nooit stil, elk seizoen komen weer andere coups en trends voorbij. Nu zie je bijvoorbeeld lange pony's, warme haarkleuringen, maar ook asblond blijf je zien. Ook een periode waarin ik langzaam naar een eigen salon ben toegegroeid."

De voormalige bijkeuken aan het woonhuis werd daartoe verbouwd tot een stijlvolle, moderne en ruime kapsalon. "Alles wat je ziet is handgemaakt, vooral mijn schoonvader (Ron Eelman) is erg handig en heeft veel werk verricht om het zo mooi te maken. Best spannend om voor mezelf te beginnen, maar ook erg leuk. Het mooie aan het kappersvak is om creatief bezig te zijn. Ik doe op dat gebied vrijwel alles, van knippen en föhnen tot kleuren en haarstijl verzorgen. Veel klanten hebben vaak al een bepaald model in hun hoofd als ze hier komen. Ik adviseer, onder meer of dat haalbaar is bij die specifieke klant. Als het past binnen de mogelijkheden dan ga ik aan de slag om er iets moois van te maken. Ik werk met Redken, een echt kwaliteitsproduct."

Mandy is het type kapster dat onder haar werk graag een praatje maakt. "Ik hou van gezelligheid en mensen om me heen. Hier heb ik de vrijheid om het helemaal om mijn manier te doen en zelf mijn agenda te bepalen. Bovendien lekker dicht bij huis. Morgen is de eerste dag en ik zit al helemaal vol."

De opening is de tweede mijlpaal in korte tijd. Vorige week vrijdag trad ze in het huwelijksbootje met Maarten Eelman.

Mandy werkt op afspraak en is te bereiken via 06-51112435.