Met name op zaterdag was het erg warm bij het biljartkampioenschap.
Met name op zaterdag was het erg warm bij het biljartkampioenschap. Foto: HArm de Vries

Winst Keijzer, Bruin en Bakker bij Klif 23

Bij Klif 23 in Den Hoorn is afgelopen weekend het buitentoernooi biljarten gespeeld. Er werd op drie tafels gespeeld. Bij de dames werd Christa Bakker librekampioen. Kampioen bandstoten werd Eduard Keijzer en Jack Bruin librekampioen bij de mannen.

Op zaterdag waren er ondanks de hitte 23 deelnemers bij het bandstoten en werd er gespeeld vier poules. In poule 1 is Eduard Keijzer oppermachtig, Jack Bruin is in poule twee de sterkste, Theo Kemper in poule drie en de Harm de Vries werd de winnaar van poule vier na een zege op J. Vlaming. Nadat Keijzer van Bruin won en Kemper van De Vries, ging de finale vervolgens tussen Keijzer en Kemper. Eerstgenoemde won, Kemper werd tweede en Bruin derde.

De librewedstrijd bij de mannen was verdeeld in zes poules. In poule 1 moest de winnaar komen tussen Jack Bruin en H. De Ruyter waarbij Bruin aan het langste eind trok. Het was de snelste partij van de dag met vijf beurten en een gemiddelde van zes voor Bruin. In poule 2 ging de strijd tussen Klaas de Leeuw en Gosse Kruger, waar De Leeuw de sterkste bleek. In poule 3 ging de strijd tussen de 17-jarige Max Aubertijn en S.J. Zijm die in het voordeel van Aubertijn werd beslist. De jongeling hield zich goed staande in het biljartgeweld van de ervaren biljarters. Poule vier werd een prooi voor Robin van Nieuwenhuis. Hij verloor alleen van Jack de Vries. In poule vijf werd gespeeld door Lammert Bruin tegen Adrie Rentenaar die Lammert verloor, maar toch poulewinnaar werd. In de zesde poule ging de strijd tussen Levert en Abe Zijm die werd gewonnen door Zijm die zo poulewinnaar werd. In de knock-out-fase rekent Bruin vervolgens af met Nieuwenhuizen en Klaas de Leeuw wint een spannende strijd van Max Aubertijn. Het verschil is slechts één carambole. Jack Bruin schakelt vervolgens Lammert uit en De Leeuw knikkert Abe Zijm uit het toernooi. De finale tussen Klaas en Jack werd een prooi voor laatstgenoemde.

De dames kwamen eveneens zondag in actie. In poule 1 haalden Christa Bakker, Gitta Witte en Jannie Hartogh allen zes punten, maar met een beter gemiddelde ging Christa naar de finale. In de andere poule werd nieuwkomer Saskia Schuijl winnaar en de laatste poule werd glansrijk gewonnen door R. Beets. De finale ging tussen Bakker en Schuijl, de winst ging naar Bakker.

De organisatie spreekt van een geslaagd toernooi, waarbij vooral de gezelligheid zoals vanouds voorop stond. Na afloop bleef het nog lang gezellig bij Klif 23.

Foto's: Gosse Kruger en Harm de Vries.

Afbeelding