Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

1.Vertrouwd beeld bij de autocross op het terrein van de MAB in Eierland: skibrillen op en je kunt rustig naar de baan blijven kijken ook al is het stoffig zoals afgelopen zondag. Tweede voordeel: je krijgt ook niet zomaar onverwacht opspattende kluiten modder in je ogen.

2.Een spinnende stockcar op het middenterrein: om het maar even duidelijk te maken dat het stoffig kon zijn. De baan werd overigens tussen de wedstrijden door nat gehouden en telkens bijgewerkt voor de volgende race, zodat het stof binnen de perken bleef.

3.Willem Houwing helpt zijn zoon Senne bij het vullen van de benzinetank in de auto. Niet geheel zonder succes: Senne sleepte in de finale van de rodeo-klasse de overwinning in de wacht.

4.Piet Druif uit Wognum is over de kop gegaan bij de rodeo-rijders. De duim ging al snel omhoog als teken dat het met de crosser verder allemaal goed was.

5.Dolf de Kroon maakt de auto van de 12-jarige Ryan Brouwer in orde voor de volgende manche. Volgens Ryan was zijn auto in vertrouwde handen. Hij reed alle voorrondes en werd twaalfde in de finale.

6.Baancommissaris op een rustig moment met de gele vlag om te kunnen waarschuwen voor gevaarlijke situaties op de baan.

7.Willem Anton Schagen in zijn rol als interviewer van de crossers. Samen met Edgar Klippel, die op de verkeerstoren van de MAB stond, deed hij verslag van de autocross.

8.Finale van de juniorenklasse. Niet de snelste klasse van de cross, wel de toekomstklasse waarin crossers vanaf 12 jaar oud de baan op mogen om zich te ontwikkelen, voordat ze doorstromen naar één van de andere klasses.

9.Typerend beeld van de autocross. Ontspannen achterover zitten achter het hek, wat drinken erbij en kijken wat er verder allemaal gebeurt op de baan. De autocross trok zondag ruim 1750 bezoekers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding