Ook de tuin van Henny Koning in Oost is met Open Tuinendag toegankelijk.
Ook de tuin van Henny Koning in Oost is met Open Tuinendag toegankelijk.

Strendermarkt en tuinen geopend

De eerste Rommeltjesmarkt in Oosterend op zaterdag 20 juli wordt gecombineerd met Open Tuinendag.

De markt rond de kerk is van 10.00 tot 15.00 uur. Met rommeltjes, kunst, brocante, verse aardbeien en Texelse kazen. Ook gebakken vis, vers van Texelse kotters. De markt staat in het teken van het buitenleven en tuinen. Eigenaars van vijftien particuliere tuinen in en rond Oosterend stellen hun tuin open voor publiek. Met fraaie bomen, struiken en planten. De tuinen zijn van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

In diverse tuinen zijn exposities van brocante verzamelingen, keramiek, enz. Op de markt, tegenover het Wijnhuis, is een plattegrond met de adressen van de tuinen. De route langs de tuinen is prima per fiets te doen. Toegang is gratis.

Deze tuinen zijn geopend: Maria den Hertog, Vierhuizen 1; Ellen de Vries, Oost 90; Henny Koning, Oost 82; Marieke Leegwater, Oost 12; Corna Makelaar, Blazerstraat 3; Elzelien en Jaap Schenk, Oesterstraat 19, ingang Schoolstraat naast nr: 11; Simone Halsema, Oranjestraat 3; Klarina Combé, Achtertune 18b Bij atelier Udjat; Wim Trap, Achtertune 28; Erna en Marco Drijver, Achtertune 26; Marjoke en Henk Pol, Oostkaap 1a; Gerda Bloem, Ankerstraat 36; Ali Tersteege en Pieter Aris, Ankerstraat 29; Lida en Jaap Vlaming, Ankerstraat 25; Riet en Jan van der Vis, Peperstraat 40; Thea en Sybe van der Zee, Peperstraat 42; Anna Barnard, Kotterstraat 24.