Op het terrein van de MAB Club aan de Hoofdweg in Eierland wordt zondag vanaf 12:00 uur de eerste autocross van het seizoen gehouden.
Op het terrein van de MAB Club aan de Hoofdweg in Eierland wordt zondag vanaf 12:00 uur de eerste autocross van het seizoen gehouden. Foto: Ronald Timmer

Vrijdag 28 juni

18:00 Unieke avond met de schrijver van Eiland in de Nevel, Lodewijk Dros. Sabien Bosman en Annette van Ruitenburg koken een heerlijk Texels menu. Lezing, wandeling en diner. Landgoed De Bonte Belevenis Den Hoorn

Zaterdag 29 juni

6:30 Kunstenaar Hendrikje (Ericka Voortman) exposeert voor de vijfde keer haar werk 'De Hoedster', gemaakt van schapenwol, berketakken en natuurlijke details, in de authentieke schapenboet van Ruud Bakker.

11:00 Markt op het plein in het centrum van De Cocksdorp. Aanvang: 11.00-17.00 uur De entree is gratis.

11:00 De Texelse kunstenaars Door Dogger en Hendrien Landeweer exposeren schilderijen, mixed media en beelden in de vm ABN-bank, Parkstraat 18. Open ma en za van 11-16 u, vrij 13-16u.

13:30 De Peperhof in Oosterend is geopend tot 16.00 uur. Iedere vier weken is er een nieuwe expositie te zien, zoals foto's, schilderijen, keramiek, sculpturen en litho's.

20:30 Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn warme stem, soulvolle jazzy popsongs en eigenzinnige pianospel. Samen met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest een spetterende afsluiter van 3 dagen topmuzikanten! In dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn.

Zondag 30 juni

9:30 In de tentoonstelling Biofilm ontdek je de echte helden van onze planeet in een indrukwekkende mengeling van kunst en microscopische opnames. Te bezoeken via Ecomare of met een SEA Art Tour ticket.

11:00 Elk jaar is vanaf Vlaggetjesdag een expo over Hollandse traditie, visserij, haring en andere zeewezens. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is geopend van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

14:00 Bezetting van ras-muzikanten in een wervelende muziekshow vol bruisende bekende soul en funk nummers. Plateau schoenen aan en swingen maar in de tuin van De Worsteltent.

15:00 Met hun vaste zanger Omar Mollo brengen zij een ode aan de NACHT. Werken van o.a. Chopin, Piazzolla, Fauré, Ramírez en eigen composities. Kaarten (12,-) bij VVV en boekhandels DB of via www.texel.net

16:00 Finissage Lange Juni en Zilveren Camera Tentoonstelling. Er wordt met een gevarieerd programma met muziek, rap en een nieuwe fototentoonstelling door Texelse scholieren de Lange Juni en de Zilveren Camera Fototentoonstelling uitgeluid. Festival S.E.A. brengt een 'scientist on stage', een voorproefje van de laatste twee maanden van S.E.A.Toegang gratis voor iedereen, na afloop worden hapjes en drankjes geserveerd. Locatie: voormalige Drijverschool, Naalrand 2, Den Hoorn

19:30 Als onderdeel van de Lange Juni houdt Marcel Plaatsman weer "Tesselse Taalpraatjes" in polder 't Noorden, op het erf van Avanti, Stuifweg 22 (t.n.v. Oosterend).

Maandag 1 juli

9:00 Juridisch spreekuur op de Elemert 18. Bel Natalie Bakker en maak een afspraak via 06-53664845 of mail: info@thelegalcheck.nl.

10:00 In 't Eierlandsche Huis kunnen ouderen meedoen aan diverse sport- en spellessen tijdens 'Sociaal Vitaal'. Er is een fysiotherapeut aanwezig om ook 1 op 1 met deelnemers oefeningen te doen.

10:30 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp.

10:30 In de bibliotheek is elke maandag van 10.30 tot 11.30 uur een gratis inloopspreekuur voor iedereen die vragen heeft over e-readers en e-books.

12:30 Tot 16.00 uur een grote rommelmarkt in de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3 in Den Hoorn.

19:30 Vanavond vergadert de raadscommissie. Ga voor een actuele agenda naar www.texel.nl. Wilt u inspreken? Stuur dan een verzoek naar griffier@texel.nl.

Dinsdag 2 juli

9:30 Open inloop en informatie over herstelcursus of herstelkaart door en voor mensen met psychische kwetsbaarheid. Deelname en koffie en thee zijn gratis. Info: Eric van Hoof e.v.hoof@rcodehoofdzaak.org

10:00 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn.

10:15 Tijdens Sociaal Vitaal in dorpshuis 't Skiltje doen ouderen mee aan diverse sport- en spellessen. Er is een fysiotherapeut aanwezig om ook 1 op 1 met deelnemers oefeningen te doen.

14:00 Sociaal Vitaal in dorpshuis De Waldhoorn.

14:00 Open erf, marktmiddag op het Maartenhuis.

19:15 Komt u ook naar de ouderavond: Puberbrein en verleidingen in Time Out? Voor aanmelden of vragen zie www.limits-online.nl of bel Cintha Stiekema 06-30328467

19:30 Vanavond vergadert de raadscommissie. Ga voor een actuele agenda naar www.texel.nl. Wilt u inspreken? Stuur dan een verzoek naar griffier@texel.nl.

19:30 Als onderdeel van de Lange Juni houdt Marcel Plaatsman weer "Tesselse Taalpraatjes" in polder 't Noorden, op het erf van Avanti, Stuifweg 22 (t.n.v. Oosterend).

20:15 James Oesi - contrabas en Olga Pashchenko - piano in Hoornder kerkje.