Veel belangstelling voor open dag

Handboogvereniging Eilandschutters en Schietsportvereniging Texel hielden vorige week een open dag bij clubgebouw Odysseus. Aan belangstelling was geen gebrek. Direct vanaf 13:00 uur stonden de eerste belangstellenden al op de baan om het boogschieten en het schieten met pistool of geweer zelf eens te ervaren.

De hele middag waren de vrijwilligers van beide verenigingen bezig om belangstellenden van alle leeftijden kennis te laten maken met hun sport.

Onder de belangstellenden veel gezinnen met jonge kinderen. Tussendoor werden schietdemonstraties gegeven door leden van de beide verenigingen. Bij de Eilandschutters waren diverse soorten bogen te zien, van de historische longbow, de volledige opgebouwde Olympische recurveboog tot en met de technische compoundboog.

Bij de Schietsportvereniging Texel waren er diverse wapens tentoongesteld, van klein kaliber (les) wapens tot de serieuze groot kaliber wedstrijdwapens. Ook waren er diverse historische wapens te zien, waaronder een actief zwartkruitgeweer uit 1890.

Bij beide verenigingen starten binnenkort of na de zomervakantie introductiecursussen waarin de basisbeginselen van de sport worden aangeleerd, in voorbereiding op een lidmaatschap. Belangstellenden hiervoor kunnen zich aanmelden bij de vereniging.