Solisten uit het Groot Mannenkoor dat zaterdag optrad in Den Burg.
Solisten uit het Groot Mannenkoor dat zaterdag optrad in Den Burg. Foto: Geertje Prins

Indrukwekkend concert Groot Mannenkoor

Het Groot Mannenkoor Noord Nederland met als oefenbasis Heerenveen heeft zaterdag voor het derde jaar achtereen een fraai concert ten gehore gebracht. Dit keer was het optreden in de rooms katholieke Johannes de Doperkerk in Den Burg.

Met het concert sloot het koor onder leiding van dirigent Marin Mans het zesde project af. Het gezelschap bestaat uit 75 zangers, onder wie een aantal Texelaars. Een deel van dit koor is net terug van een concerttour in de Canadese provincie Ontario. Dat gebeurde samen met het koor Libertas uit Canada, dat ook geleid wordt door Martin Mans.

Het mannenkoor opende het concert zaterdag met het majestueuze lied "Majesty". Aansluitend traden diverse solisten uit het koor naar voren, en leverden zo een indrukwekkende bijdrage aan het optreden. In het afwisselende programma met voornamelijk geestelijke liederen streden de stemmen van dit koor om de gunst van "Kalinka", een Russisch liefdeslied.

Het concert werd afgesloten met twee fraaie klinkende liederen: "Dank sei Dir, Herr" en "God be with you till we meet again".

Het optreden stond onder de bezielende leiding van dirigent Martin Mans. De muzikale begeleiding was in handen van Marian Stouten.