Sporthal in september in gebruik

De nieuwe sporthal aan de Emmalaan in Den Burg wordt naar verwachting maandag 16 september in gebruik genomen.

Dat heeft de gemeente laten weten. Bedoeling is dat de oplevering van de nieuwe sporthal vrijdag 13 september plaats heeft. Sporthal Ons Genoegen, de aangrenzende spiegelzaal van Ons Genoegen en de Beatrixaal aan de Beatrixlaan blijven overeind totdat de nieuwe sporthal in gebruik is genomen. Daarna worden ze gesloopt. De sloop van de sporthal van de OSG begint al tijdens de zomervakantie, zodat de leerlingen en medewerkers van de OSG het minste last van de sloopwerkzaamheden hebben.

Dat betekent dat er van eind augustus (einde grote vakantie regio noord) tot maandag 16 september even een korte periode moet worden overbrugd voor gebruikers van de gymzaal van de OSG. Zij worden tijdelijk ondergebracht in Ons Genoegen, de spiegelzaal of de Beatrixzaal, totdat ze vanaf maandag 16 september in de nieuwe sporthal terecht kunnen. Daar is volgens de gemeente voldoende capaciteit voor.

De sloop van Ons Genoegen, de spiegelzaal en de Beatrixzaal is naar verwachting voor de kerstvakantie afgerond. De gymzaal van de OSG gaat weg, zodat er ruimte ontstaat voor het toekomstig Onderwijscentrum Texel waar de vijf basisscholen van Den Burg worden gehuisvest. De vrijkomende ruimte sluit aan op het schoolplein van de OSG en wordt volgens de gemeente in overleg met de leerlingen tijdelijk ingericht.

In de komende weken richt de aannemer volgens de gemeente de nieuwe sporthal verder in. Ook worden de nieuw aangeschafte sporttoestellen afgemonteerd. Medio september worden de sporttoestellen die nog functioneel en gekeurd zijn, vanuit de bestaande accommodaties verhuisd naar de nieuwe hal.

Daarnaast wordt gewerkt aan de inrichting van de ruimte tussen de entree van de nieuwe sporthal en de bestaande parkeerplaatsen ten westen van TV Deuce. Vervolgens wordt de rest van het terrein rond de sporthal opnieuw ingericht. Eind september heeft naar verwachting de officiƫle opening van de sporthal plaats.