De gediplomeerde medewerksters van de Olmenhoeve in Den Burg.
De gediplomeerde medewerksters van de Olmenhoeve in Den Burg. Foto: Aangeleverd

Coachingsdiploma voor medewerkers Olmenhoeve

Zeven pedagogisch medewerkers van De Olmenhoeve hebben een diploma behaald voor pedagogisch coach in de kinderopvang. De zeven zijn Marleen Keijser, Marieke de Vries, Evelien Gieze, Stefanie de Wit, Saskia van der Vis, Melanie Kaan en Peggy Denz. Zij volgden de opleiding sinds december bij Artemis coaching van Rianne Malschaert uit Den Burg. Zij ontwikkelde de opleiding (op HBO-niveau) zelf aan de hand van overheidsbeleid dat alle kinderdagverblijven sinds dit jaar pedagogische coaches moeten hebben om de collega's te coachen. Dat moet de professionaliteit van het werken met kinderen in de kinderopvang ten goede komen.

Volgens Malschaert hebben de zeven pedagogisch medewerkers sinds december hard gewerkt om de coaching-technieken onder de knie te krijgen. De zes leerden om praktijkgericht te coachen door het geven 'ontwikkelingsgerichte feedback' en door het spiegelen van gedrag.

Malschaert blijft de komende tijd op de achtergrond betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe coaches en ze blijft ook bijeenkomsten van de nieuwe pedagogische coaches begeleiden.