Nieuw in de bioscoop is de film Yesterday.
Nieuw in de bioscoop is de film Yesterday. Foto: Jonathan Prime

Inspirerende jaren Tolkien op witte doek

Cinema Texel in Den Burg heeft komende week vier films in de aanbieding. Onderstaand een overzicht.

Toy Story 4: Zorg voor Andy en Bonnie, dat is Woody's grootste prioriteit. Wanneer Bonnie' s speelgoed Forky zichzelf als 'vuilnis' ziet, besluit Woody hem te laten zien waarom het leuk is om speelgoed te zijn.

Yesterday: Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Dit overkomt Jack (Himesh Patel) in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle en scenarioschrijver Richard Curtis. Met onder andere Lily James, Kate McKinnon en Ed Sheeran.

Tolkien: Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep medeschrijvers en kunstenaars. Wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt de broederschap uiteen te vallen. Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven.

100% Coco New York: Style tiger Coco heeft bijna zomervakantie. Ze kijkt echter allerminst uit naar de zomer met haar moeder en Hulleman op een camping in Nederland. Wat ze nog niet weet is dat ze een zomer vol fashion-avonturen op de New York Fashion School heeft gewonnen in het hippe New York.