Remko Nagtegaal overhandigt de trofee aan Martien Witte. De nieuwe Zestig-voorzitter kijkt goedkeurend toe.
Remko Nagtegaal overhandigt de trofee aan Martien Witte. De nieuwe Zestig-voorzitter kijkt goedkeurend toe. Foto: Martin Baptist

Schapenroosterbokaal Zestig naar Martien Witte

De wisseltrofee voor de meest markante Texelse prestatie bij De Zestig van Texel is maandagavond uitgereikt tijdens de bedrijvenestafette op de atletiekbaan.

Uit handen van Remko Nagtegaal ontving Martien Witte (58) het kleinood. Van de 6 Texelaars die op 7 april j.l. aan de start stonden van de 60 km, had hij de kortste voorbereiding gehad: pas een maand eerder had hij zich ingeschreven. Het was de 15e keer dat de trofee uitgereikt werd. Jan Knippenberg kreeg het na de eerste editie van 1991 als grap vanwege de discussies binnen de organisatie of de veeroosters nu wel of niet afgedekt moesten worden voor de lopers. De trofee gaat niet perse naar de snelste Texelse finisher, doorzettingsvermogen en leeftijd spelen ook een rol. Zo rouleerde de trofee in '97-'98 twee jaar binnen het estafetteteam De Jager, dat met twee 75-jarigen, Cees de Jager en Mel Rijsdijk, samen met dochter en schoonzoon, in een goede eindtijd van 5.16 finishte. Vermeldenswaard is dat Jan Jacob Rab maandag bij de overhandiging aanwezig was: niet als de werkgever van Martien Witte maar als de opvolger van Gert Pansier: Jan Jacob is de nieuwe voorzitter van de Zestig-commissie van de atletiekvereniging.