De Taiwanese altvioliste Tzu-Chi Pan
De Taiwanese altvioliste Tzu-Chi Pan Foto: Sarah Chia

Kracht van altviool

De Taiwanese altvioliste Tzu-Chi Pan verzorgt zondag 23 juni een matineeconcert in het Hoornderkerkje. Aanvang 16:00 uur.

"Ze geeft alle liefhebbers van de omfloerste klank van de altviool hoop met en recital gewijd aan twee meesterwerken uit het altvioolrepertoire", meldt de organisatie.

Hoewel de altviool inmiddels behoorlijk terrein heeft gewonnen als solo-instrument, blijft het bij gebrek aan een grote voorraad spannende solisten een ondergeschoven kindje. Iemand die daar verandering in kan brengen is de Taiwanese altvioliste Tzu-Chi Pan. Zij speelt twee meesterwerken uit de altvioolliteratuur van componisten die de altviool van binnen en van buiten kenden: Ernest Bloch en Paul Hindemith. Het concert is zo een prachtige ode aan de fluweelzachte kracht van de altviool.

Perfecte training

Tzu-Chi Pan is de altvioolhoop van de jongere generatie topmusici. Ze studeerde aan de Taipei National University of Arts en vervolmaakte haar kennis en creativiteit aan het Conservatorium van Amsterdam bij onder anderen Nobuko Imai. Dirigent Seiji Ozawa was zo gecharmeerd van haar spel dat hij haar uitnodigde om deel te nemen aan de Ozawa International Chamber Music Academy. De perfecte training om de Suite van Bloch en de Sonate van Hindemith het volle pond te geven.

Toegangsprijzen: €10,-, CJP/Jongeren tot 30 jaar €10,-. Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang

Online-bestellingen: www.tihms.com/concerten

Online-bestellingen: www.texel.net

Voorverkoop: bij de VVV Texel, Nauta Boek en Het Open Boek in Den Burg en vanaf een half uur voor aanvang van het concert bij de Hoornder kerk.