Roos Zegel
Roos Zegel Foto: Mariƫt van der werf

Eervol einde seizoen turnster Roos Zegel

Nadat de laatste oefening geturnd was tijdens de laatste turnwedstrijd (districtskampioenschap) van dit seizoen in Amsterdam, kon Roos Zegel de balans opmaken van een spannend turnjaar. Een aantal malen in de prijzen en een mooie afsluitende vloeroefening tijdens dit kampioenschap.

Roos turnde de eerste twee toestellen sprong (16e) en brug (2e) goed. Maar goed is niet goed genoeg in een finale wedstrijd waar de verschillen klein zijn. Er moet excellent geturnd worden. Er moest iets meer gebeuren. En dat laatste gebeurde op balk helaas niet. Hoewel ze op de balk bleef, waren hier net iets teveel kleine missers in de oefening waardoor er een sfeerimpressie ontstond van enige onstabiliteit. Dat deed het cijfer geen goed.

Een plaats op het erepodium zat er niet meer in. Roos liet het hoofd niet hangen en ging voor een formidabele afsluiting op vloer. Zonder stress en ongemakken en met volle concentratie leverde ze haar beste vloer (4e) oefening van dit seizoen af. Met opgeheven hoofd en tevreden met het resultaat (9e) kwam met deze oefening een einde aan dit turnseizoen.