Dorian van Rijsselberghe.
Dorian van Rijsselberghe. Foto: Justin Nan

WAVES Festival platform voor duurzaamheid

"We creëren een platform voor een groot aantal ondernemers die spreken over nieuwe duurzame initiatieven."

Dat zegt Dorian van Rijsselberghe over de eerste editie van het WAVES Festival dat van woensdag 19 tot en met zondag 23 juni op en rond paal 17 wordt gehouden. Het evenement wordt zo duurzaam mogelijk. Een vanzelfsprekende keuze voor Dorian die zich al jaren inzet voor een schone wereld. Voor de organisatoren en bezoekers zijn de meest in het oog springende duurzame maatregelen; geen single-use plastic bekers, geen single-use plastic bij de food trucks en een gescheiden afvalinzameling.

In aanloop naar het WAVES Festival zegt Dorian: "Er wordt me vaak gevraagd of WAVES een duurzaam festival wordt. Het grappige is dat dit voor mij nooit een vraag is geweest. Voor mij is dat de basis. Het zal in deze eerste editie misschien nog niet altijd lukken, maar we moeten ons bij alles kritisch afvragen of het ook kan zonder single-use of wegwerpplastic."

Een hard cup beker schaft de bezoeker éénmalig aan voor € 1,- en kan daarna keer op keer hergebruikt worden. De opbrengst van deze duurzame bekers gaat naar het Wereld Natuur Fonds. In de grote festivaltent vertellen vrijdagochtend een aantal keynote speakers waaronder Vincent Kneefel van het WWF, Appletree Surfboards en Kitesurfer Roderick Pijls over hun visie op onze maatschappij en consumptiegedrag.

Op donderavond 20 juni treden The Dirty Daddies op, op het strand bij Paal 17 en op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni staan vanaf 15.30 artiesten als Nielson, WULF, Rondé, Splendid en de Spaanse feestband La Pegatina op het programma. De volledige muzikale line-up en overige informatie over WAVES is te vinden op www.wavesfestival.nl