Leerlingen van De Fontein serveren in hun Spaanse restaurant vijf gerechten.
Leerlingen van De Fontein serveren in hun Spaanse restaurant vijf gerechten.

Groep 8 Fontein naar kookworkshop en opent Spaans Restaurantje

Wij hebben op school het thema het Spaanse restaurant. We maken op school allemaal verschillende Spaanse gerechten. Eerst hebben we allemaal gestemd welk gerecht het lekkerst is. Op school hadden we vijf gerechten geproefd. Er waren er twee de lekkerste. Waarom hebben wij het thema het Spaanse restaurant? Onze musical gaat over Spanje en daarom mochten wij dit thema, zodat we wat meer over Spaanse tapa's te weten komen.

Ook moeten we zelf de inkopen doen en berekenen wat het moet kosten voor de verkoop zodat we geen verlies lijden of zelfs winst maken. We moeten leren de tafel netjes te dekken en we moeten leren recepten af te lezen en ingrediënten af te wegen. Om ons restaurant mooi aan te kleden hebben we kunst gemaakt: een Spoerri schilderij, dat is een gedekte tafel. Spoerri was een kunstenaar, hij maakte hele realistische kunst bijvoorbeeld een gedekte tafel.

Woensdag 22 mei zijn we naar de Texel Catering en banket geweest. Daar hebben we een kookworkshop gekregen en we hebben ook een kleine rondleiding gekregen. En natuurlijk mochten we aan het eind nog wat lekkers proeven (wat we zelf hadden gemaakt). Op 18 juni nodigen wij onze ouders uit in ons restaurantje dat is op pcbs De Fontein in groep 8. We verkopen vijf gerechten.

Dat zijn: Allioli, Pan tomaté, Tortilla en Garnalen. We verkopen ook pannenkoeken, omdat we willen weten wat beter verkoopt. Voor elk gerecht hebben wij ook een prijs. Onze tapa's kosten ongeveer 1 euro voor een stukje.

Door Anouk Brouwer en Iris Pijper

Afbeelding