Meningen verdeeld over lagere snelheid

Zelden liepen meningen zo uiteen als over de vraag of de verkeerssnelheid omlaag moet. 47 Procent van de deelnemers aan de raadpleging TIPTEXEL.NL vindt van wel, 46 procent is tegen. Het merendeel vindt dat fietspaden moeten worden aangepakt.

Ook verdeeldheid over de vraag hoe we er voor kunnen zorgen dat men zich aan die snelheid houdt. Ruim eenderde vindt dat de politie er meer tijd voor moet inruimen, maar net zoveel deelnemers willen dit bereiken met snelheidsbeperkende maatregelen.

Niet iedereen is het daarmee eens: "Afgezien van het feit dat de Hoofdweg een racebaan is, helpen de drempels niet: vlak ervoor afremmen, erover heen en gassen maar... Door enkelen wordt er absurd hard gereden." Over het nut van snelheidscontroles: "Door steeds op een andere plek te controleren wordt voorkomen dat notoire hardrijders al gauw weten waar ze straffeloos gas kunnen geven." De vraag naar locaties op Texel om een flitspaal neer te zetten leverde een zee aan reacties op, zoals: Hoofdweg, Oorsprongweg, Bernhardlaan, Nieuwlanderweg, Emmalaan (bij de OSG), Postweg, De Staart, Westerweg, Oosterenderweg, Gasthuisstraat, Georgiƫweg Schilderend, Pontweg, Hoornderweg en IJsdijk. Maar ook deze reactie: "Nergens flitspalen op Texel. Of je moet de toeristen die ver onder de toegestane snelheid rijden ook aanpakken wegens hinderen van het verkeer."

Een grote meerderheid (88 procent) vindt dat de reparatie van de fietspaden moet worden aangepakt.